Βιογραφικό Γιώργου Γεραβέλη

Μέγεθος Γραμματοσειράς:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΒΕΛΗΣ Ανδρολόγος Ουρολογός Καλαμάτα

Επάγγελμα: Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος
Τόπος/Ημερομηνία Γέννησης: Σώλσμπερυ, Ροδεσία / 22-3-1972

Εκπαίδευση: Αποφοίτησε το 1997 από το Αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστήμων «Σεμμελβεις», στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1999-2000. Εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου την περίοδο 2000-2002 στο Περιφερειακό Ιατρείο Επίσκεψης στην Κέρκυρα. Το διάστημα 2002-2003 εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική στην 2η Χειρουργική Κλινική του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ στην Αθήνα. Από το 2004 έως το 2008 υπήρξε ειδικευόμενος στην Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά "Τζάνειο". Το 2007 εκπαιδεύεται στην Ενδοουρολογία, καθώς στα ανοιχτά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο UKT στο Τούμπιγκεν στην Γερμανία. Εκπαιδεύτηκε στη Παιδοχειρουργική καθώς και στη Γυναικολογία το 2008.Το 2008 παίρνει μέρος σε εξετάσεις για τον τίτλο της ειδικότητας στην Ουρολογία με επιτυχία. Το 2009 απέκτησε το δίπλωμα του Κολλεγίου των Ευρωπαίων Ουρολόγων (FEBU).

Kαριέρα: Την περίοδο 2008 ήταν υπεύθυνος εκπαίδευσης των ειδικευομένων της ουρολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο». Το 2009 αναλαμβάνει θέση έμμισθου Επιμελητή στην Ουρολογική Κλινική του East Surrey Hospital, Αγγλία (Surrey and Sussex NHS Trust, Redhill, UK) όπου συνεργάζεται με τον Mr Abhay Rane MS, FRCS, FRCS(Urol.) Consultant Urologist.

Ο Mr Abhay Rane θεωρείται πρωτοπόρος στις επεμβάσεις Λαπαρο-Ενδοσκοπικής Μονής Πρόσβασης (Laparo-Endoscopic Single-Site surgery - LESS surgery) που επιτρέπουν την αφαίρεση του νεφρού μέσου μια και μοναδικής οπής στον ομφαλό του ασθενούς. Το νοσοκομείο του East Surrey Hospital ήταν το πρώτο νοσοκομείο στην Ευρώπη στο οποιο πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση νεφρεκτομής και χολοκυστεκτομής μέσω μιας τομής στον αφαλό, όπως επίσης είναι το πρώτο νοσοκομείο στο Αγγλία στο οποίο πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση νεφρεκτομής με LESS surgery. Κατά την χρονική περιοδο αυτή συμμετάσχει ως Χειρουργός ή Πρώτος Βοηθός σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις του κ. Abhay Rane, πολλές από τις οποίες επεμβάσεις δημοσιεύονται στο BBC. Το 2010 αναλαμβάνει θέση έμμισθου επιμελητή στην Ουρολογική Κλινική του Eastbourne District General Hospital, Αγγλία (East Sussex NHS Trust, Eastbourne, UK) ) όπου συνεργάζεται με τον Mr Graham Watson MB, BChir, FRCS, MD, FRCS (Urol) Consultant Urologist. Ο Mr Graham Watson θεωρείται ο ‘πατέρας’ των ελαχίστων επεμβατικών χειρουργείων (minimally-invasive procedures) πειραματίζοντας με την χρήση του Laser από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και εκδίδοντας βιβλία όπως το «Lasers in Urology».
Αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην χειρουργική ομάδα του Mr Graham Watson, πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων ως Χειρουργός ή Πρώτος Βοηθός πραγματοποιώντας Διουρηθρικές Προστατεκτομές με Laser, Ουρητηρονεφροσκοπήσεις με Λιθοτριψία και Διαδερμικές Νεφρολιθοτριψίες. Την ίδια χρονική περίοδος ήταν υπεύθυνος του προγράμματος Εξωσωματικής Λιθοτριψίας. Από το 2011, που επέστρεψε στην Ελλάδα, ιδιωτεύει στην Καλαμάτα ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μεσσηνιακού Θεραπευτηρίου «Λητώ» στην Καλαμάτα και του «Metropolitan Hospital» στην Αθήνα.

Mέλος ενώσεων και οργανώσεων:

  • Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
  • Ελληνογερμανική Ουρολογική Εταιρεία
  • Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία
  • Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία
  • Ενδο-Ουρολογική Κλινική και Ελληνική Λαπαρσκοπική Κλινική της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας
  • Ιατρικός Σύλλογος Αγγλίας
  • Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας
  • Holmium User Group

 

joomla template
template joomla